Březový lístek.cz

2. srpna 2023, Středa

Milí čtenáři,

na začátek mám na vás velkou prosbu. Až budete psát svým ratolestem vzkazy, pište prosím jak celé jméno dítěte, tak oddíl. Luštění, komu vzkaz patří podle toho, jak se jmenuje jeho domácí mazlíček, který ho zdraví, rádi přenecháme jiným detektivům;-) Připomínám, že do polí „Vaše jméno“, „Oddíl dítěte“ a „Jméno dítěte“ je třeba vyplnit text bez diakritiky (tj. bez háčků a čárek). V textu vzkazu už používání diakritiky není problém.

A ještě jedna technická… Asi jsem se v noci u pozorování úplňku přespříliš nalokala svěžího táborového vzduchu a skočila na mě nějaká „rýmička“, tak v následujících dnech budu na radu zdravotnic odpočívat a focení zintenzivní vedoucí a praktikanti svými mobily. Občas půjčím někomu i svůj Canon, takže se nemusíte bát, o fotodokumentaci nepřijdete.

Konec technického okénka.

Po vhození žetonů do zařízení si dnes pozemšťané vyslechli tuto zprávu:

„Velmi dobře si vedete, lidé. Splnili jste druhý úkol. Prověřili jsme vaši ekonomickou zdatnost. Nyní vás čeká další zadání. Musíte prokázat, že jste schopni zužitkovat suroviny, které jste včera získali pro přežití. A to tak, že z nich připravíte jídlo. Musí být poživatelné a musí být i lahodné pro potěšení oka. Tím prověříme vaši kuchařskou zručnost i vaši kreativitu. Hodně štěstí.“

Co všechno dokázali kuchtíci vykouzlit na svých ohništích a jak si šmakovala věhlasná hodnotící komise, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

K obědu jsme dnes měli výborný kuřecí vývar s nudlemi a čerstvým libečkem (kuchař Míra mi prozradil, že na něj použil 50kg kuřat). Jako hlavní jídlo jsme měli kuře na paprice s těstovinami, nebo s knedlíkem.

Čočku s vejcem, cibulkou a kyselými okurkami jsem na marodce zblajzla tak rychle, že až nad prázdným talířem mi došlo, že fotit vám prázdný talíř asi nemá smysl. Zítra se snad polepším.

Dobrou a ať se vám zdá něco pěkného, třeba o jídle ;-)

Jiřka

Fotky z dnešního dne najdete TADY.

https://www.rajce.idnes.cz/taborbarrandov2023/album/5-den-2-8-2023-streda